Marcel Schreijer

Garant Letselschade Advocatuur is opgericht door Marcel Schreijer. Wie is Marcel en waarom is hij advocaat geworden?

Wie is Marcel Schreijer?

Marcel is een echte noorderling. Nuchter, recht door zee en een harde werker. Marcel heeft een hekel aan onrecht en aan liegen. Daarnaast is hij iemand die mensen wil helpen. Al op zeer jonge leeftijd kwam hij erachter dat hij advocaat wilde worden. Als advocaat kun je namelijk het verschil maken voor mensen.

Tegelijk is Marcel normaal gebleven. Marcel komt uit een gewoon gezin en is opgegroeid op het platteland. Hij is niet zo´n advocaat die zichzelf helemaal te gek vindt en met moeilijke woorden praat. Je kunt dus volledig jezelf zijn bij Marcel.

Is Marcel een goede advocaat?

Marcel zal niet gauw zeggen dat hij een goede advocaat is. Daarvoor is hij veel te bescheiden. Toch heeft hij in de loop der jaren zijn sporen verdiend. Na de middelbare school is Marcel gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij heeft de opleidingen Management en Economie en Nederlands Recht gevolgd. Uiteindelijk is Marcel afgestudeerd in bedrijfsrecht, criminologie, privaatrecht, staats- en bestuursrecht en strafrecht. Ook heeft hij meerdere scripties geschreven.

Na zijn studie is Marcel gaan werken voor diverse bedrijven en advocatenkantoren. Om advocaat te kunnen worden moest Marcel aan de slag bij een advocatenkantoor in Enschede, terwijl hij in Groningen bleef wonen. Vele jaren, opleidingen en duizenden kilometers heeft het Marcel gekost om uiteindelijk advocaat te kunnen worden. Het zegt iets over zijn mentaliteit, instelling en ambities.

Marcel heeft zich volledig gespecialiseerd in het letselschaderecht. Hij heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

  • Letselschaderecht.
  • Slachtofferrecht (letselschaderecht).

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Wat is Marcel zijn missie?

Marcel heeft in de loop der jaren in verschillende keukens gekeken en een hoop opgestoken. Ook heeft hij geleerd dat in de praktijk veel misverstanden bestaan onder slachtoffers. Veel slachtoffers denken dat ze zich laten bijstaan door een advocaat terwijl dat helemaal niet zo is. Verder zijn er diverse bedrijven (waaronder rechtsbijstandverzekeraars) die slachtoffers bijstaan en ondertussen (geheime) afspraken maken met verzekeraars die zeer nadelig kunnen uitpakken voor slachtoffers. Marcel vindt dit schandalig. Slachtoffers zijn kwetsbaar en verdienen hulp van een deskundig en onafhankelijk iemand.

Er bestaat helaas geen onafhankelijke en overkoepelende organisatie die in staat is om de belangen van slachtoffers te waarborgen. De Letselschade Raad schijnt zichzelf te zien als een dergelijke organisatie, maar wordt bijna volledig gefinancierd door verzekeraars. Ook de politiek doet niets. Die laat liever alles aan de markt over. Daarom heeft Marcel het heft in eigen handen genomen door een advocatenkantoor op te richten dat uitsluitend slachtoffers helpt. Zijn doel is om ervoor te zorgen dat slachtoffers in de toekomst uitsluitend hulp krijgen van gespecialiseerde advocaten. 

Wil je Marcel zijn hulp?

Wil je hulp krijgen van Marcel? Of ben je benieuwd naar zijn werkwijze? Neem gerust contact met hem op.

 

Vertel uw verhaal